Impuro – Sofia Castro

Kungsbacka

Söndag 3 April

Fotograf: Cato Lein

OÄKTA FLAMENCO I DESS RENASTE FORM

Flamencoförnyaren Sofia Castro synar strävan efter det som betraktas vara äkta.

Sofia Castro är flamencodansaren och koreografen som beslutsamt axlat rollen som uppstickare inom flamencon. Med gränsöverskridande samarbeten och med känsla för förnyelse aktualiserar hon flamencon med banbrytande rytmer och hårda klackstamp.

Hennes föreställning IMPURO är inget undantag. Genom att penetrera innebörden av orden autentisk, ren och äkta omarbetar Castro flamencon på ett sätt bara hon kan – med projektioner, elektronisk musik och fascinerande ljus.

Det är i brytpunkten mellan vad som anses rent/orent, äkta/oäkta som föreställningen har växt fram. Den ifrågasätter varför det oförvanskade anses eftersträvansvärt och överordnas det som betraktas som oäkta. I stället väljer IMPURO att se det orena och oäkta som oumbärliga beståndsdelar och en förutsättning för vidareutveckling av konstformen.

Kanske är vi alla äktaOäkta?

Pris: 100-200kr

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Söndag 3 April 18:00 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Läs mer hos arrangören

Taggar