Flamenco Women’s Tablao

Malmö

Torsdag 14 Juli

Flamenco Women’s Tablao är en ensemble bestående av enbart kvinnor med lång erfarenhet från flamencokonsten, såväl nationellt som internationellt.

Flamenco Women’s Tablao är en ensemble bestående av enbart kvinnor med lång erfarenhet från flamencokonsten, såväl nationellt som internationellt. Samtliga musiker och dansare är baserade i Skandinavien men både bemästrar och helhjärtat ägnar sina liv åt flamencon. Framträdandet improviseras fram genom att luta sig mot den så kallade flamencostrukturen och ”compás” – den karaktäristiska flamencorytmen. Ordet tablao är själva platsen eller scenen och den sociala inramningen där flamencomusiker och dansare möts för att framföra den andalusiska konstformen. Tablao-flamencon har varit betydelsefull för konstformens popularisering och fortsatta utveckling.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 14 Juli 19:00 Malmö Rönneholmsparken
Läs mer hos arrangören

Taggar