KVINNOR OCH SKOG – HAGAR MALIN HELLKVIST SELLÉN

Malmö

Onsdag 7 September

STILLSAMT OCH MEDITATIVT OM FÖRLORADE NATURSKOGAR

Kvinnor och skog är en avskedsritual lika sorgsen som den är vacker.

Hagar Malin Hellkvist Sellén är koreografen vars verk kännetecknas av ett omfattande researcharbete och där varje rörelse, tanke och budskap är grundligt genomarbetad. Hon har under sina tjugo år som verksam koreograf synat såväl dansbandskulturen som lesbiska missionärer och flottning, den här gången ligger skogen under lupp och betraktas genom Hellkvist Selléns skarpsynta blick.

Kvinnor och skog är en samtidskoreografi och en omsorgsakt. Ett verk om förlust och mänsklig existens – ett requiem över förlorade naturskogar. I duett mellan två kvinnor, dansare och skogsälskare påminns vi om skogens alltmer akuta behov av räddning. Med skogens sista barr vilandes i handflatan och ett förstört ekosystem på vårt samvete tar verket med oss på en resa till vår inre skog, den enda plats som kanske ännu inte är avverkad.

Ljudvolymen i föreställningen är avsedd för personer över 12 år.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
040-100 150

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Onsdag 7 September 19:30 Malmö Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar