Partita no. 2 – sei solo – Andersson Dance

Kungsbacka

Lördag 8 Oktober

Fotograf: Mats Bäcker

Fem dansare och en violinist i en sylvass danskonsert

Örjan Andersson med verket Partita no. 2 – sei solo

Fem speciellt utvalda dansare. En av samtidens främsta violinister. I ”Partita no. 2 – sei solo” får vi ta del av koreografen Örjan Anderssons särskilda förmåga att förena dans och musik. Vi möter den solitära människan. Avskalad och utelämnad. Hennes öde vävs samman med violinisten Jonathan Mortons tolkning av Bachs vemodiga solostycke Partita no. 2. Tillsammans med ljudkonstnären BJ Nilsens inspelningar från ett nedstängt Amsterdam växer ett sublimt landskap fram. Vi rör oss, i hisnande hastighet, mellan det lilla intima, till svindlande högt belägna platser. En auditiv mental resa mellan nuet till det sedan urminnes tider försvunna.

Längd: 60 min

Pris: 100-200 kr

I anslutning till föreställningen hålls en fysisk introduktion. 

Tid: 17:20
Längd: 25 minuter
Platser: 20 platser
Anmäl till: rumfordans@regionhalland.se Koreografen Örjan Andersson bjuder in dig att tillsammans med honom prova enkla rörelser och uppgifter som dansarna i ’Partita no. 2 -sei solo’ arbetar med. Denna fysiska introduktion är ett enkelt och roligt sätt att få en inblick i vad som har inspirerat koreografen att skapa detta verk. Du bjuds in till en upptäcktsfärd i dansens värld där du får möjlighet att prova på olika koreografiska metoder och rörelseprinciper som du sedan kommer att känna igen i föreställningen. Kom som du är, gymkläder behövs inte. Du kommer inte att bli svettig och behöva byta kläder efteråt. Fysiska introduktioner passar alla som är intresserade av att få ett rikare utbyte av att se en dansföreställning. Du behöver inte vara nervös för att det ska vara för avancerat, här kan alla vara med – oavsett fysik och mobilitet. Om du använder rullstol kan du också delta.
Varmt välkomna!

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 8 Oktober 18:00 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar