Call of the Void – Nicole Neidert

Kungsbacka

Torsdag 20 April

Fotograf: Joakim Envik Karlsson

Svindlande scenkonst om den ensamma människans briljans, meningslöshet och ambivalens. 

Har du någonsin stått vid randen av ett stup, lutat dig över kanten och oväntat tänkt att du skulle kunna hoppa? Detta fenomen – en kort känsla av destruktivt begär, kallas för ”a call of the void” och utgör grunden för Nicole Neiderts verk.

A call of the void är ett infall lika vanligt som oförklarligt. I denna ingivelse finns både känslan av kontrollförlust liksom en påminnelse om viljan att leva. Ett existentiellt fenomen som rymmer både ett mörker och en hoppfullhet, vilka båda sätter tonen i föreställningen.

Med inspiration från anime sci-fi och genom att använda poppingens animerade uttryck skapar Call of the void en artificiell värld. Här är det dansaren Anton Borgström som står i fokus och tillsammans med en drabbande ljudbild och expressivt ljus, glider verket mellan fiktion och verklighet.

Call of the void är en hisnande upplevelse där en tryckande intimitet och perceptiva illusioner är ständigt närvarande.

Ett verk som glider mellan syntetiskt och organiskt, verklighet och illusion.

Längd: 60 min
Pris: 100-200kr

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 20 April 19:00 Kungsbacka Kungsbacka Teater Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar