Romeo och Julia – Kyiv Grand Ballet

Malmö

Söndag 2 April

Romeo och Julia är en av de mest populära av 1900-talets baletter. Den kända historien av William Shakespeare om kärlek, kampen mellan gott och ont, om den fatala osämjan mellan två familjer, vilket till sist ledde till döden för historiens huvudkaraktärer. 

Den kända historien av William Shakespeare om kärlek, kampen mellan gott och ont, om den fatala osämjan mellan två familjer, vilket till sist ledde till döden för historiens huvudkaraktärer.

Romeo och Julia är en av de mest populära av 1900-talets baletter. Sergei Prokofiev´s balett förbjöds i Sovjetunionen och hade först premiär på Operahuset i Brno (Tjeckien).
Den odödliga historien om Romeo och Julia “historien om kärlek fängslad av hat”, kan ses som en illustration för vilket krig som helst idag. Historien om krig som dödar allt liv. En kärlekshistoria som kan stoppa kriget till bekostnad av liv. Föreställningen som utmanar de hårda och grymma medeltida traditionerna är relevant än idag, när totalitära beslut kostar oräkneliga liv.

Kyiv Grand Ballet uppträder med föreställningen “Romeo och Julia”, regisserad av koreografen Valery Kovtun. Föreställningen produceras av Artform Production i samarbete med den norska föreningen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och för att bevara ukrainsk klassisk balettkonst.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Söndag 2 April 19:00 Malmö Malmö Live Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar