Nötknäpparen – Kyiv Grand Ballet

Malmö

Tisdag 28 November

Nötknäpparens magiska framförande förknippas ofta med julen. Detta är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som är älskat av många.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmanns äventyr. Dumas version förvandlades till en balett 1892 med vacker musik av den ryske kompositören Pjotr Tjajkovskij och koreografi av Marius Petipa.

Sedan dess har Nötknäpparen blivit en av världens mest kända baletter. Det fascinerande äventyret om lilla Clara, den onda råttkungen och den modiga nötknäpparen kommer att tilltala både barn och vuxna. Föreställningen arrangeras årligen på de största teater- och operascenerna i världen.

Nötknäpparbaletten kommer att vara en underbar present till hela familjen inför jul och kommer att skapa en varm julstämning!

Turnén arrangeras av produktionsbolaget Artform Production i samarbete med den norska ideella organisationen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och bevara ukrainsk klassisk balettkonst. En del av de medel som samlas in på turnén kommer att gå till artisterna i Kyiv Grand Ballet.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 28 November 20:00 Malmö Malmö Live Biljetter
Läs mer hos arrangören

Taggar