Likes-dealer – Performance av Frédéric Gies

Lund

Lördag 1 April - Söndag 7 Maj

Fotograf: Thomas Zamolo

 

Under april och maj framför Frédéric Gies Likes-dealer, en platsspecifik dans skapad för utställningen spelling slipping ellipsis. I sitt konstnärskap hämtar Gies från sin utbildning i klassisk balett, samtida dans från nittiotalet, technokultur och mytologi. I performancen samlar konstnären gester från denna omfattande repertoar för att göra nya mönster och koreografier. Kroppen behandlas som ett flytande väsen formad av musiken och arkitekturen som omger den. Likes-dealer skapar oväntade kikhål mellan technoklubben och Klas Anshelms modernistiska byggnad.

Frédéric Gies (1973) är dansare och koreograf baserad i Malmö. Hen är initiativtagare till Dance is ancient, en plattform för konstnärliga experiment där performance blir utgångspunkten för att utveckla publika möten.

Fri entré

 

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
046-359 5295

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 1 April 14:00 Lund Lunds konsthall
Lördag 15 April 14:00 Lund Lunds konsthall
Lördag 6 Maj 14:00 Lund Lunds konsthall
Söndag 7 Maj 14:00 Lund Lunds konsthall
Läs mer hos arrangören

Taggar