City Horses – Byström Källblad

Lund

Tisdag 23 Maj

Fotograf: Tina Axelsson

 

Vi ser statyerna av historiens mäktiga män på våra torg och i våra parker.
Var är kvinnorna och berättelserna om deras liv?

I verket City Horses av konstnärsduon Byström Källblad dyker plötsligt en hel flock kvinnliga dansare upp på gator och torg, stampande, frustande och galopperande genom staden, som ett levande monument i ständig rörelse och som en hyllning till kvinnors mod och kraft genom alla tider.

Monument över kungar och hjältar till häst och på sockel tycks ständigt återkomma i det offentliga rummet. Stoiskt stirrandes eller agerande med pondus. Kvinnorna lyser dock ofta med sin frånvaro. Om de alls förekommer som skulpturer är de inte sällan nakna och anonyma.

Arrangemanget är gratis.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 23 Maj 16:00 Lund Skissernas museum
Läs mer hos arrangören

Taggar