Women´s Tablao (Malmö Sommarscen)

Malmö

Tisdag 25 Juli

Upplev förtrollande flamenco i sommarkvällen. Passionerad dans, gitarr och sång som sprider vibrationer genom hela amfiteatern. En intensiv resa genom flamencons kraftfulla kultur och energi.

När du kliver in på Pildammsteatern för att se Women’s Tablao, kommer du mötas av en förtrollande atmosfär av flamenco. En passionerad föreställning med gitarr, sång, handklappningar och flamencodans, vars vibrationer sprider sig genom hela amfiteatern.

Sommaren 2022 gjorde flamencodansaren Jossette Riley stor succé på Malmö Sommarscen med Women’s Tablao. Nu samlar hon återigen en ensemble bestående av enbart kvinnor, fulla av flamencons oemotståndliga kraft och energi.

Flamenco är en konstform som har sitt ursprung i Andalusien, i södra Spanien, och har blivit en av de mest välkända dansformerna i världen. Med sitt intensiva och uttrycksfulla rörelsemönster, starka rytm och känsloladdade musik har flamencon en förmåga att beröra och engagera publiken på ett sätt som få andra dansformer kan.

Ordet Tablao symboliserar själva platsen för flamencon. En social plats där en kraftfull intim show med sång, gitarrspel, dans och handklappar, samlas i en ensemble. Women’s Tablao tar dig med på en resa genom denna rika kultur och ger dig en inblick i flamencovärlden.

Sommarscen Malmö är en del av kulturförvaltningen i Malmö stad. Målsättningen är att väcka nyfikenhet för scenkonst i alla dess former. Runt 130 programpunkter med en mångfald av upplevelser för alla åldrar.
Gemensamt för alla arrangemang är att de alltid äger rum utomhus och att det alltid är fri entré.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Tisdag 25 Juli 19:00 Malmö Pildamsteatern
Läs mer hos arrangören

Taggar