STOLT SCENKONST – Dansstationen

Malmö

Fredag 1 September - Lördag 2 September

Dansstationen är stolta över att åter presentera festivalen ”Stolt Scenkonst – Proud Performing Arts” – för att fira, främja och fördjupa scenkonst med HBTQ+perspektiv. Festivalen fokuserar på nära och intima konstnärliga möten och att lyfta frågor kring queer representation och gestaltning inom scenkonsten.

PROGRAM
1 sep kl. 18.00: LOUD AND QUEER part 1 – Skribenterna Yolanda Bohm, Saga Becker och Lina Arvidsson får sina texter lästa och tolkade av skådespelarna Maya Brinell och Marit Heymanot Mevold. Vems röst hörs och vem tolkar?  Samtal om queera röster tillsammans med publiken under ledning av Chris Schenlaer.  De två eventkvällarna är unika och skiljer sig från varandra då det är olika texter och tolkningar för varje kväll.

1 sep kl 20.00: ATLAS DA BOCA  – Atlas da Boca utforskar två transkroppar genom munnen som symbol – som gränssnittet mellan det offentliga och det privata, det erotiska och det politiska, mellan tystnaden och ordet. Gaya de Medeiros och Ary Zara medverkar i verket, som söker de ögonblick då munnen hårdnar, och orden kommer ut rytande.

2 sep kl. 18.00: LOUD AND QUEER part 2 – Skribenterna Yolanda Bohm, Saga Becker och Lina Arvidsson får sina texter lästa och tolkade av skådespelarna Maya Brinell och Marit Heymanot Mevold. Vems röst hörs och vem tolkar?  Samtal om queera röster tillsammans med publiken under ledning av Chris Schenlaer.  De två eventkvällarna är unika och skiljer sig från varandra då det är olika texter och tolkningar för varje kväll.

2 sep kl. 20.00: BUTCH TRIBUTE –Performanceserien Butch Tribute av och med Marte Reithaug Sterud och Ann-Christin Kongsness är ett konstnärligt och politiskt utforskande av vad en butch är och kan vara. Med denna serie förkroppsligar Sterud/Kongsness olika representationer av queer, kvinnlig maskulinitet för att bidra till att diversifiera representationen av butches.

 

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 1 September 18:00 Malmö Dansstationen Biljetter
Fredag 1 September 20:00 Malmö Dansstationen Biljetter
Lördag 2 September 18:00 Malmö Dansstationen Biljetter
Lördag 2 September 20:00 Malmö Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar