Hjärtat i handen – dansföreställning med Helsingborgare 60+

Helsingborg

Torsdag 16 November - Fredag 17 November

I dansföreställningen hjärtat i handen framför elva seniorer ett dansverk som utforskar hjärtats textur, åldrandets ljud och relationen till sin hud. Föreställningen är skapad tillsammans med koreograferna Elin Hedin och Julia Kraus.

Seniorerna har varit medskapande och inkluderande i föreställningen. Det är deras vilja, idéer, upplevelser och erfarenheter som präglar dansen. Projektets tematik och frågeställningar har tagits form i ett samarbete mellan dansarna och koreograferna. Utifrån olika sinnen och sätt att lyssna till kroppen har man lekt med tanken kring tid och erfarenheter som uppdagas ur kroppen.

Julia Kraus är dansare, koreograf och Feldenkrais pedagog. Hon arbetar både i Sverige och internationellt. Elin Hedin har sedan 2021 varit engagerad som kommunkoreograf i Helsingborg, ett inititativ som startade i projektet KOKO Kommunkoreograf med stöd av Riksteatern Skåne. Detta projekt är en fortsättning av det arbetet.

Föreställningen riktar sig främst till nära och kära samt seniorer, men också till alla som vill uppleva dans på nära håll. Hjärtat i handen är en samproduktion mellan kulturförvaltningen och vård- och omsorgsförvaltningen i Helsingborgs stad samt Riksteatern Skåne.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Torsdag 16 November 19:00 Helsingborg Dunkers Kulturhus Biljetter
Fredag 17 November 13:30 Helsingborg Dunkers Kulturhus Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar