Of Stone – Anna Pehrsson

Knislinge

Fredag 24 November

Fotograf: Thomas Zamolo

Performance-installation och konstnärssamtal med Linus Gratte

När vi tittar in i människokroppen blickar vi samtidigt ut i kosmos. Järnet i vårt blod och kolet i våra gener producerades för miljarder år sedan, tillagade i stjärnornas inre. Genom detta svindlande perspektiv tycks tid och plats upplösas, vilket öppnar upp för föreställningar av andra världar och skapandet av nya utopier.

Geologi och koreografi är två till synes oförenliga vetenskaper: stenens beständighet och rörelsens flyktighet. Vilka beröringspunkter står trots allt att finna i hur minnen lagras i jordlager och hudlager? Vilka likheter finns mellan erosion och kollision, rörelse och jordskred? Hur kan dessa användas som konstnärliga metoder och material?

Anna Pehrsson, född i Boliden, är dansare och koreograf. Hon ägnar sig åt tvärkonstnärliga undersökningar som bjuder in publiken till att resa mot jordens och kroppens medelpunkt. Of Stone är ett avslutande dansverk i en serie (Pressure Fields, 2021, och Turbulent Flow, 2022), inspirerad av geologiska och ekologiska processer. Det tar avstamp i landskapen runt Kultsjön och Autjoklimpen, i metallen koppar, i dansarens kropp: alla levande arkiv som bär spår av händelser och rörelser.

Den 24 november kommer Anna Pehrsson dela med sig av efterforskningarna till hennes nya arbete Of Stone, i form av ett publikt performativt samtal med Linus Gratte, curator för scenkonst på Centre Pompidou i Paris, inom ramen för deras residens i samarbete med MARC och SITE.

Gratis inträde, ingen platsreservation krävs.
Parkering finns, lättare förfriskningar serveras.

Kontaktuppgifter för biljettbokning eller info:
info@milvusart.se

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 24 November 14:00 Knislinge Milvus Artistic Research Center (MARC)
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar