Swan Lake Solo – Olga Dukhovnaya

Malmö

Lördag 27 April

Fotograf: Doriane Rio

I Swan Lake Solo finns det varken vita fåglar eller prinsar. I samarbete med kompositören Anton Svetlichny presenterar Olga Dukhovnaya sin egen version och gör det klassiska balettstycket till en modern föreställning.

Den 9 mars 2022 bestod förstasidan på den ryska oppositionstidningen Novaja Gazeta av silhuetter av fyra ballerinor från Svansjön mot bakgrund av en kärnvapenexplosion. Sedan Gorbatjovs fall har rysk televisionen sänt Tjajkovskijs balett när nyheterna blir för heta.

På uppdrag av det nya Moskva-museet planerade Olga Dukhovnaya en storskalig version av Svansjön med 32 dansare, en orkester och sångare. Men efter först två års lockdown på grund av coronapandemin följt av kriget mellan Ryssland och Ukraina var detta en omöjlighet att utföra.
Den ukrainska koreografen genomförde en ekologisk dekonstruktion och koncentrerade sedan hela ”corps de ballet” i en enda artist: sig själv. Ur alla dessa begränsningar föddes en viktig och dynamisk föreställning full av glädje och frihet.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 27 April 19:30 Malmö Dansstationen Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar