The Rainbow – MYKA och RAY ROA ALONSO

Malmö

Lördag 27 April

Fotograf: Alexis Rodríguez Cancino

Följ med oss på en odyssé genom undren i The Rainbow, ett universum av oväntade kontraster och sinnesintryck som utforskar de oändliga nyanserna av vår inre regnbåge. En kontemplerande dansinstallation som bjuder in familjer och alla från 0 till 100 att uppleva dans, design och ljud. För alla åldrar, med hoppet för mångfald.

Tre fantastiska dansande kostymer skapade av Henrik Vibskov och koreograferade av Ray Roa Alonso förvandlar magiskt både kropp och rum till rörliga installationer och levande skulpturer, detta till ett nyskapat uppslukande ljudlandskap komponerat av Cristian Vogel. I The Rainbow bjuder vi in publiken på en resa med möjlighet att upptäcka både yttre och inre regnbågar. Vi strävar efter hoppet om en mångfaldig framtid – att stärka människor genom att respektera och uppskatta det som gör oss annorlunda. Må det vara ålder, kön, etnicitet, religion, funktionshinder, sexuell läggning, utbildning eller nationellt ursprung.
Men existerar denna framtid bara i vår fantasi? Hur representeras mångfalden i vårt samhälle? Hur skapar vi ett samhälle där den kan blomstra?
Med ett kraftgivande och queer uttryck öppnar The Rainbow upp för nya vägar. Kanske inte vägen som tar oss till skatten vid regnbågens ände – utan mer av ett alltid strävande försök med med glimtar av glädje, där vi utmanar rädslans och hatets krafter som kontinuerligt sätter gränser för mångfalden och vår inre regnbåge. Och precis som det försöket aldrig tar slut, gör inte heller våra regnbågar det.

Föreställningen är gratis och spelas på Konsthallstorget i Malmö

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Lördag 27 April 11:15 Malmö Konsthallstorget
Lördag 27 April 13:15 Malmö Konsthallstorget
Läs mer hos arrangören

Taggar