Carmen – Barcelona Flamenco Ballet

Malmö

Onsdag 13 November - Lördag 16 November

Fotograf: Manuel Galán & Miguel Pereda

Danskompaniet Barcelona Flamenco Ballet är en av de mest erkända flamencodansgrupperna i Spanien. De kännetecknas av sin energiska, passionerade och virtuosa stil och består av en grupp mycket talangfulla dansare, musiker och sångare. I ”Carmen” kombineras flamencons intensitet med magin i Bizets klassiska opera. Carmen och Don Josés ikoniska karaktärer gestaltas genom kraftfull flamencodans. Genom dansens elegans och uttrycksfullhet transporteras publiken till den livliga atmosfären i 1800-talets Spanien – en oförglömlig kväll fylld av passion, drama och förstklassig flamencokonst.

Barcelona Flamenco Ballets kombination av jazz-, kontemporär- och naturligtvis flamencodans resulterar i en helt nyskapande närvaro på scen, fylld med känslor och energi. Gruppens koreografi är elegant och komplex och deras känsla för rytm och harmoni är imponerande. Det metalliska knackandet från dansarnas fotarbete, rytmisk handklappning och sensuella kroppsrörelser skapar en elektrisk spänning som berör på djupet. De skapar en känsla av mystik, fara, passion, rädsla, smärta och blod – alla egenskaper hos Spanien som nation och spansk identitet. På så sätt är Barcelona Flamenco Ballet inte bara en dansföreställning utan ett konstverk.

På scen medverkar fem dansare och tre musiker.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Onsdag 13 November 19:30 Malmö Victoriateatern Biljetter
Torsdag 14 November 19:30 Malmö Victoriateatern Biljetter
Fredag 15 November 19:30 Malmö Victoriateatern Biljetter
Lördag 16 November 19:30 Malmö Victoriateatern Biljetter
Till Biljettförmedling Läs mer hos arrangören

Taggar