YEBO YES! – AFIA

Malmö

Fredag 26 Juli

Fotograf: Erik Linghede

YEBO YES! är en livfull föreställning som utforskar varje dansares individuella uttryck, samtidigt som den behåller kollektivets puls. På scenen står fem dansare: Sibusiso, David och Gugu från Sydafrika, som lever för dansstilen pantsula, tillsammans med de svenska talangerna Theresa och Joanna. Dessa två är freestyledansare, koreografer och hjärnorna bakom Afia Dans.

Varje dansare bidrar med sin unika stil och sätt att uttrycka sig, vilket skapar en spegling av deras personligheter. Genom att förena dessa olika dansstilar visar föreställningen vikten av support och gemenskap inom streetdancekulturen.

Pantsula, som ursprungligen utvecklades som ett sätt att protestera mot apartheidregimens förtryck under 1950-talet i Sydafrika, är mer än bara en dansstil. Det är ett kraftfullt medel för att uttrycka motstånd och samhällsförändring, en hyllning till mänskliga rättigheter och strävan efter rättvisa.

I mötet mellan dansarna skapas en ärlig och osminkad bild av vad streetdance och personligt uttryck innebär idag. Missa inte chansen att uppleva denna hyllning till streetdancekulturens mångfald och kreativitet.

Föreställningen är en del av Malmö Sommarscen.
Alltid utomhus, alltid fri entré.

Datum & tider

Datum Tid Ort Plats Länk
Fredag 26 Juli 19:00 Malmö Pildammsteatern
Läs mer hos arrangören

Taggar